9 Şubat 2014 Pazar

Git ve maven üzerine...

İlk başlarda, alışıncaya kadar mavenin kullanılması zor gelebilir. Ancak alışıldıktan sonra, size kazandırdıklarına alışınca git gide beğeninizi kazanmaya başlıyor. Git gide derken bunun üzerine de git kullanıldığında ise demeyin keyfinize…

Git, gerçekten kullanışlı bir kod deposu yönetimi sunuyor. Ne yazık ki ona da alışırsanız svn hele ki cvs ye dönmek istemeyeceksiniz.

Mavenin en çok standart proje yapısı ve IDE’ye bağımlı olmayışı beni etkiledi. Bir maven projesini ister netbeansde ister eclipsede isterseniz notepadde açabilir ve yazmaya devam edebilirsiniz. Debug işlemi için bir IDE kullanmanızı şiddetle tavisye etsem de, kodları yazarken güçlü bir IDE’ye ihtiyacınız yok.

Maven ayrıca tüm bağımlılıkları yönettiğinden sadece kaynak kodunuza yoğunlaşabilirsiniz… 

Şimdilerde eğer bir proje geliştiriyorsanız ve birden çok geliştirici iseniz git-flow gerçekten güzel bir mantık size sunabilir. git-flow’un arkasındaki mantığı biraz maven’in hazır proje yapısına benzettim. Hoşuma gitti. Bence repolarda da bir standart ile çalışmak ve otomatize etmek alıştıktan sonra kolaylık sağlaycaktır.



git-flow için kaynaklar:
——————————————
1- http://nvie.com/posts/a-successful-git-branching-model/

2- https://www.atlassian.com/git/workflows#!workflow-gitflow

Hiç yorum yok: